Velg en side

Teaterkunsten er godt integrert i den norske folkesjel. Da kommer det ikke som noen overraskelse at vårt langstrakte land tilbyr et mangfold av festivaler hvor teater står i sentrum. Fra Mo i Rana til Porsgrunn; uansett hvor du bor i landet finnes det et tilbud som passer deg. Her finner du en liste med noen av dem.

Teater og scenekunst generelt er en variert kunstform, og det samme kan vi si om dens festivaler. Noen av festivalene sikter seg inn mot den yngre generasjon, andre mot de som elsker seriøs drama. Noen retter seg til og med for de som elsker å le, og hva er ikke bedre enn en sommer fylt med sol og latter?

Teater blant vakre omgivelser

Stamsund Internasjonale Teaterfestival er virkelig noe for de som både er teaterglade selv, men også har barn som er det. Teaterfestivalen i Stamsund tilbyr et like bredt utvalg til barn og ungdom som de gjør til voksne. Den samtidsorienterte scenekunstfestivalen utspiller seg midt i smørøyet av vakre Stamsund, med Lofotens vakre fjell som nærmeste nabo. En teaterfestival for hele familien.

Festivalen har utspilt seg helt siden 2001, og har som mål å tilby en kunstnerisk opplevelse som håper å inspirere til refleksjon over både kunsten man er vitne til, men også livet i seg selv. Festivalen har sine egne stykker med egne skuespillere, men andre skuespillergrupper fra andre produksjonsselskap tar også turen. Det hele skaper en variert festival som vil huskes i land tid.

Revy i Nord-Trøndelag

Revyfestivalen på Høylandet i Nord-Trøndelag er kjent rundt omkring i hele det norske land. En festival som ble stiftet så tidlig som i 1990 står fortsatt sterkt hos alle revyinteresserte nordmenn, samt et godt antall svensker og dansker også. Festivalen arrangeres bare annen hvert år, noe som gjør det hele ekstra spesielt. Det vakre trønderlandskapet gjør heller ingenting med stemningen.

Hvert andre år møtes altså de morsomste menneskene i Norge med ett eneste mål: Å få mennesker til å le, helst så høyt og lenge som mulig. Sol, latter og grønne sletter gir rett og slett en uforglemmelig opplevelse. Revygrupper, statlige kulturetater og enkeltpersoner stiller alle opp på scenen for å skape en morsom opplevelse, og festivalen er på konstant jakt etter nye talenter.